marți, 2 septembrie 2008

ne mintzim frumos...


Ne mintzim frumos….
Privesti de fiecare data cu neincredere spre viitor si te raportezi mereu la trecut ca la o Biblie a lucrurilor dovedite, a experientelor consumate si irepetabile.
In fiecare relatie exista un trecut si un viitor insa te intrebi mereu daca nu e doar in mintea ta.
Inceputul e cel mai frumos: flori, intalniri romantice, cadouri, un “te iubesc” spus din senin intr o zi ploioasa in care raiul e acolo, langa el, surprize ce zi de zi iti intaresc convingerea ca el e alesul si te intrebi cum ai trait pana acum nestiind acest lucru. Iti placea la nebunie cand iti facea fete zambitoare in farfurie sau cand iti lasa dimineata mesaje.
Si acum dupa ce toate gesturile romantice si frumoase au trecut, gandindu-te la asta inca mai zambesti discret. Pana la urma ai aflat ca fericirea ta se ascunde in trecut , intr o amintire, intr o scrisoare, intr un biletel sau intr un email pastrat in inbox.
Ce defineste o relatie? Trecut sau viitor? Si daca cele catalogate acum ca amintiri iti aduc bucurie iar perspectivele iti provoaca neliniste si nesiguranta, de unde stii ce sa alegi? Oare e bine sa mergi mai departe atunci cand te simti zi de zi parca incatusata si singura desi tot doi sunteti? Are sens o relatie in care fericirea sta in trecut si obisnuita in viitor?
Te gandesti ca atunci cand esti adolescent toata viata ta se invartea in cautarea distractiei, apoi te-ai maturizat si ai invatat sa fii mai precaut. Te uitai inainte sa faci pasul urmator si cateodata nu-l faceai deloc de teama sa nu te impiedici si sa nu fie nimeni care sa te prinda, sa te ajute. Insa in viata nu exista centura de siguranta, daca esti singur si astfel obisnuita de acum iti asigura confortul. Acum in ciuda tuturor, are cine sa te prinda si in situatiile cele mai grele stii ca ai un ajutor. Cu toate ca gesturile nu mai exista, surprizele sunt acum previzibile, cadourile mici sunt obligatii, diminetile sunt toate pe fuga si uiti pana si sa saruti de ramas bun, viitorul tau e sigur si usor de planificat.
Asta ne dorim cu totii sa ne putem planifica din timp actiunile pentru a nu intampina nici o problema, dar cum ramane cu fluturii din stomac? Traiesc doar o zi apoi se transforma in omizi , iar tu ramai cu sufletul in trecut si cu mintea in viitor iar sclipirea din ochii tai se transforma in oboseala. Obosita de tot ce se intampla te indrepti usor spre el.

Niciun comentariu: